sample_1 sample_2 sample_3 sample_4 sample_5 sample_6

Program

Deca u vrtiću "Meca Dobrica" dobijaju sve što im je potrebno:

- časove engleskog jezika od strane diplomiranog profesora;
- Montesori program uz vaspitačice sa sertifikatom Montesori Društva Srbije;
- školice folklora, tradicije, narodnih igara i pesama, sa stručnim saradnikom iz ANIP Mozaik Niš;
- školicu bontona;
- kreativne, likovne i muzičke radionice;
- korektivne vežbe, rad na motorici i koordinaciji;
- osnovne korake u bavljenju sportom.

Različitim društvenim, govornim, interaktivnim radionicama podstičemo decu da sami formiraju svoje mišljenje o različitim stvarima, kao i da nauče da se izražavaju. Učimo se lepom govoru i držanju, i razvijamo potencijal deteta za aktivan i kreativan život. Stoga je neophodno sticanje osnovnog znanja iz različitih oblasti. Uz stalnu vežbu stiču rutinu koja im je neophodna da bi se kasnije ostvarili u daljem školovanju.

Osluškujemo njihove potrebe i želje, pratimo njihov rast i razvoj, osećanja, i u skladu sa tim organizujemo niz različitih radionica. U skladu sa potrebama deteta, organizujemo razgovore sa psihologom, logopedom i drugim stručnim saradnicima. Kroz svakodnevnu saradnju sa vaspitačicama roditelji se obaveštavaju o događajima u vrtiću, aktivnostima, i napredovanju deteta.

Rad u malim grupama u našem vrtiću pruža više vremena za individualni rad, u odnosu na interesovanja i potrebe dece. Vrtić je opremljen najsavremenijim edukativnim i didaktičkim sredstvima. Vaspitno-obrazovni proces se ne odvija samo unutar vrtića, već se deca odvode i u kulturne, sportske i proizvodne ustanove. Istovremeno, ne zaboravljamo najvažnije - dozvoliti detetu da bude dete i uživa u svom detinjstvu.

"Radije bih zabavljao ljude uz nadu da će naučiti nešto, nego ih učio nečemu uz nadu da će se zabaviti uz to." (Walt Disney)

Posebnu pažnju poklanjamo adaptaciji deteta na vrtić i postepenom i što bezbolnijem uključivanju u kolektiv. Uz poverenje i saradnju roditelja, u prijatnoj, kućnoj atmosferi, naši mališani bez većih problema savladavaju ovaj period i počinju da uživaju u sticanju novih prijateljstava, zabavi i igri. Kroz igru stiču nova saznanja, uče se lepom ponašanju, uče da dele, da se pravilno hrane, da poštuju druge, kao i da poštuju različitosti.

Više o adaptaciji na vrtić možete pročitati na našem blogu - Meca Dobrica Blog.

DNEVNI PLAN I PROGRAM

07:00 - 09:00 Prijem dece
09:00 - 09:30 Doručak
09:30 - 10:00 Jutarnja gimnastika
10:00 - 12:00 Priprema za usmerene aktivnosti i aktivnosti prema programu
12:00 - 12:30 Ručak / užina
12:30 - 14:30 Odmor
14:30 - 15:00 Užina
15:00 - 16:30 Slobodne aktivnosti
16:30 - 17:00 Užina 2
17:00 - 18:00 Odlazak mališana

Napomena: okvirno vreme obavljanja dnevnih aktivnostiSrodni linkovi

Mapa